Het proteïne dieet

Afslanken op gezonde en verstandige wijze?
Dat kan met de proteine dieet producten van Predivita!

Veel gestelde vragen

Sporten en Bewegen
Help! Ik heb gezondigd!
Ik heb klontjes in mijn drank.
Mijn pannenkoek/omelet brandt aan in de pan.
Ik werk overdag hoe kan ik diëten?
Betaalmethoden
Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling krijg?
Wat zijn de verzendkosten?
Kan ik mijn bestelling afhalen?
Zeldzaam voorkomende bijwerkingen
Wanneer mag u dit dieet NIET volgen? Hoeveel eiwitten per dag?

Staat uw vraag er niet bij? Vraag het ons, klik hier!

Sporten en Bewegen
Om gezond en fit te blijven én om meer resultaat met uw dieet te bereiken moet u voldoende bewegen en sporten. 
Ter indicatie het gemiddelde verbruik in Kcal: 
- 1 uur wandelen: ca. 300 Kcal 
- 1 uur joggen/lopen: ca. 700 Kcal 
- 1 uur wielrennen: ca. 450 Kcal
- 1 uur zwemmen: ca. 500 Kcal
- 1 uur zware arbeid/tuinieren: 300-600 Kcal.

Help, ik heb gezondigd!
Afwijkingen van het dieet kunnen het succes vertragen. Zelfs kleine opnames van suiker, zoetigheden, zetmeel of vetten onderbreken uw eiwit dieet. Als u onmiddelijk weer opstart met het eiwit dieet is de schade beperkt tot 1 á 2 dagen niet afslanken.

Ik heb klonten in mijn drank.
Oplossing:
Giet de helft van het water in de shaker, klop met een garde terwijl u het zakje langszaam in de shaker leegt zodat er geen klonten ontstaan. Giet nu de rest van het water in de shaker, sluit de shaker goed af en schud tot het poeder volledig is opgelost.

Mijn pannenkoek/omelet brandt aan in de pan.
Oplossing:
- Neem een pan met anti-aanbaklaag.
- Zorg dat uw pan op een hoog vuur staat en al zeer warm is voordat u de inhoud van de shaker in de pan giet. 

Ik werk overdag hoe kan ik diëten?
Wij hebben kant en klare maaltijden,dranken, repen en tussendoortjes in het gamma. Vooral repen zijn uitermate geschikt voor onderweg. U kunt ook voor op het werk uw warme of koude dranken, etc. in een thermosfles meenemen. Neem altijd een extra maaltijdzakje mee.

Betaalmethoden:
1. Op welke manieren kan ik betalen?
U kunt binnen de webwinkel op de volgende manieren betalen: via iDEAL, via Paypal of via Overschrijving (bankgiro).
2. Wat is iDEAL?
Met iDEAL (alleen beschikbaar voor nederlandse bankrekeninghouders) kunt u als klant vanuit Nederland vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.
3. Wat is betalen via Paypal?
Met Paypal kunt u vanuit elk land vertrouwd en veilig betalen. U hoeft enkel een Paypal-account aan te maken, deze eenmalig te koppelen aan uw CreditCard of Bankrekeningnummer, of geld te storten op uw Paypalrekening en u kunt met alleen een emailadres en een wachtwoord betalen. U hoeft dus niet uw CreditCard gegevens steeds opnieuw op te geven. Betaalt u via Paypal dan heeft u geen vertraging in de verzending van uw producten.
4. Wat is betalen via (Internet) Overschrijving of Bankgiro?
Als u kiest voor de betaalmethode vooruitbetaling, ontvangt u een e-mail met daarin alle informatie over uw bestelling en het bankrekeningnummer waarop u het bedrag dient over te maken. Uw bestelling wordt direct verzonden na ontvangst van uw betaling. Houdt u rekening met een extra verwerkingstijd van 5 werkdagen. 
5. Hoe lang duurt het voordat mijn betaling is verwerkt?
Dit is afhankelijk van uw bank. Houdt u bij betaling via overschrijving rekening met een extra verwerkingstijd van 5 werkdagen. 
6. Hoe krijg ik mijn geld terug als ik besluit een bestelling retour te sturen?
Neem allereerst contact op met de klantenservice. Van de klantenservice zult u het adres ontvangen waarnaar u het product retour kunt sturen. Op het moment dat wij de retourzending ontvangen hebben zullen wij uw geld binnen 5 werkdagen terugstorten. 
7. Ik heb een betaling gedaan. Hoe weet ik zeker dat ik heb betaald?
U ontvangt een bevestiging per e-mail zodra de betaling is verwerkt. 
8. Ik heb betaald, maar geen bestelling ontvangen. Wat moet ik doen?
Als u binnen 5 werkdagen na betaling van uw bestelling uw product nog niet heeft ontvangen, neemt u dan contact op met de klantenservice. Bij vooruitbetaling geldt een langere periode tussen bestelling en bezorging, omdat uw bestelling pas wordt uitgeleverd, nadat wij uw betaling hebben verwerkt.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling krijg?
Op het moment dat wij uw betaling binnen hebben verzenden wij direct uw pakket. Normaliter duurt een verzending 1 á 2 werkdagen.

Wat zijn de verzendkosten?
Bij bestellingen boven € 50,- worden er GEEN verzendkosten berekend!
Bij bestellingen onder de € 50,- :
De verzendkosten voor België en Nederland zijn € 6,00 ;de verzendingen worden verzorgd door Bpost.

Kan ik mijn bestelling afhalen?
Ja, u kunt uw bestelling afhalen. Dit kan alleen na afspraak per mail in Hamont-Achel.

Zeldzaam voorkomende bijwerkingen:
- Hoofdpijn: De eerste 2 dagen kunt u last hebben van lichte hoofdpijn, dit is volstrekt normaal en kan voorkomen bij de meeste diëten. Dit kan behandeld worden met het innemen van bijvoorbeeld een paracetamol.
- Verstopping: Verstopping of constipatie kan in het begin voorkomen. Dit komt vanwege de weinige vezels in onze proteine producten. Enkele van onze producten die wel meer vezels hebben zijn: Havermoutpap en onze Cornflakes. Als het hinderlijk is neemt u het beste een mild laxeermiddel. Als het langer aanhoudt helpt het de dagelijkse olijf- of zonnebloemolie te verhogen.
- Diarree: Het komt zelden voor, indien dit toch voorkomt maakt u best onmiddelijk een afspraak met uw huisarts om te voorkomen dat het Kaliumgehalte teveel daalt.

Wanneer mag u dit dieet NIET volgen?
U mag dit dieet niet volgen als u lijdt aan één (of meer) van de volgende symptomen/ziektes of de volgende medicatie gebruikt: nierinsufficiëntie, leverinsufficiëntie, recent hartinfarct, diabetes, psychologische problemen, zwangerschap en tijdens de lactatieperiode, cerebrale en vasculaire aandoeningen, hypokaliëmie, nemen van diuretica, chemotherapie, colchicine, cortisone, hypotensiva, jicht.
Bij twijfel: raadpleeg uw huisarts en meld dat U een proteine dieet wilt volgen!

Hoeveel eiwitten per dag?
Mensen die aan krachttraining doen of veel lichamelijk werk verrichten hebben een grotere behoefte aan eiwitten dan mensen die minder actief zijn, maar hoeveel eiwitten zijn dit? Voor een gemiddelde volwassene die niet sport is 0.8 tot 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht een goede richtlijn. Als je spiermassa wilt opbouwen heb je echter meer nodig, namelijk zo'n 1.5 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag.