Het proteïne dieet

Afslanken op gezonde en verstandige wijze?
Dat kan met de proteine dieet producten van Predivita!

Proteine tegen sarcopenie. Wetenschappelijke achtergrond

Proteine tegen Sarcopenie? Wetenschappelijke achtergrond

Sarcopenie of spierzwakte betekent het leeftijd gebonden afnemen van spiermassa en spierfunctie. Hierdoor stijgt het risico van kwetsbaarheid en dreigt verlies van zelfstandigheid. De European Working Group on Sarcopenia in Older People  definieert het als volgt: “een gegeneraliseerd en progressief verlies van spiermassa en kracht met een daaraan gerelateerd verhoogd risico op een slechtere uitkomst als fysiek functieverlies, verminderde levenskwaliteit en overlijden”.

Het is niet enkel iets voor zieke ouderen, het komt juist ook voor bij ‘gezonde’ mensen van boven de 40. Vanaf het 25ste levensjaar verliest een mens elk jaar ongeveer 1% van zijn spiermassa en spierkracht tot zo’n 3% per jaar na het 70ste. Volgens Hurley en Roth leidt dit tot een ernstige daling van de functionele capaciteit. Rond de 40 wordt het merkbaar: kilo’s vet komen erbij, terwijl we kilo’s spier kwijtraken. Men spreekt niet voor niets over een op komst zijnde “rollator epidemie”.

De diagnose sarcopenie wordt gebaseerd op de aanwezigheid van een geringe hoeveelheid spiermassa in combinatie met geringe spierkracht of geringe fysieke prestaties. Het vaststellen van de fysieke prestatie geschiedt het beste door middel van een looptest of de Short Physical Performance Battery (Guralnik et al, 1994).

Preventie en behandeling.

Het meest effectief lijkt een bewegingsprogramma, in combinatie met een aangepaste voeding. Extra proteïne kan een impuls geven aan de spiereiwitsynthese. Ter voorkoming van sarcopenie wordt een inname van 1,2-1,5 gram proteïne per kilogram lichaamsgewicht per dag geadviseerd, verdeeld over 3 maaltijden (Morley, 2008).

Aanpak van Sarcopenie met de Predivita High Proteïne (HP) Producten” 

Als specialist in proteïne dieetproducten heeft Predivita de productlijn Predivita High Proteïne (HP) Producten” ontwikkeld die helpt het tekort aan proteïne te verminderen. 

Deze Predivita High Proteïne (HP) Producten zijn een uitgebalanceerde eiwit bijvoeding met weinig calorien maar met een hoog gehalte geselecteerde proteïne. Zij zijn verrijkt met een breed spectrum toegevoegde vitamines. Het zijn geen maaltijdvervangers, maar een aanvulling op een gezonde basisvoeding met extra eiwitten om spierafbraak tegen te gaan. Dit helpt om uiteindelijk sarcopenie of spierarmoede te voorkomen. Aanbevolen wordt een inname van ca.3 x 25 gram proteine verspeid over de dag en voldoende water te drinken. Zij zijn uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik door volwassenen.

De uitstekend smakende producten worden geleverd als instant poeder in sachets voor soepen, desserts, dranken en laten zich gemakkelijk bereiden. Ook zijn er kant en klare repen verkrijgbaar.

 

 

DisclaimerDe Predivita High Proteïne Producten zijn ontwikkeld om spierafbraak, die uiteindelijk kan leiden tot sarcopenie/spierarmoede, te helpen voorkomen. Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst en verschillen van persoon tot persoonOok wijzen wij u er met klem op dat u in bepaalde gevallen eerst een arts dient te raadplegen. 

 

Tags: Sarcopenie